Ono u šta veruješ postaje tvoja realnost

Koliko ste zapravo svesni da ste baš vi važan element kreiranja percepcije realnosti sopstvenog deteta?

Naša verovanja utiču i oblikuju naša ponašanja, ona formiraju naš stil života i odnosa, jednom rečju utiču na svaki trenutak našeg života, ali i života onih najmlađih pored nas, kojima smo mi najbliži model ponašanja…

Većina naših verovanja biva formirana u ranom uzrastu (do sedme godine). U našoj – ljudskoj prirodi jeste da prihvatamo mišljenja od strane za nas uticajnih ljudi i zadržavamo ih kao činjenice, a one zapravo, uopšte, nisu činjenice! One predstavljaju samo našu percepciju koja je formirana preko našeg ličnog iskustva i stanovišta gledanja na tu temu..

Naša uverenja deluju kao samoispunjavajuće proročanstvo! Ako su naša uverenja takva da su samoograničavajuća, mi ograničavamo naše mogućnosti, što potvrđuje da su uverenja „tačna“. Umesto toga treba se držati moćnih verovanja.. Koja su to moćna verovanja mi učimo decu na Brainobrain programu…

Brainobrain porogram je upravo zahvaljujući svom posebno kreiranom programu NLP-a* za decu zaista jedinstven program, koji osim fenomenalne pažnje i savršenih matematičkih veština, pruža i posebno lepe uslove za razvoj ličnosti upravo zahvaljujući moćnim NLP* alatima, tehnikama i verovanjima na kojima na našim časovima radimo sa decom….
Priroda NLP-a* omogućava promenu uverenja na način takav da pojedinac kreira set svojih ličnih principa koji pomažu na putu pronalaženja onoga što zaista želi da bude.
Neka vaše dete postane najbolja verzija sebe…
Od srca- vaš Brainobrain Školarko
Autor:
Danica Jocić-Stojicević
Diplomirani komparatista i Master srbista
BrainOBrain educator
BrainoBrain Školarko – Novi Sad

Zahvaljujem izvorima na osnovu kojih sam kreirala naš tekst:
• NLP centru,
• NLP institutu,
• Slavici Squire- NLP u svakom uspehu mirođija,
• Stiven R. Kaviju- Treća alternativa
• Stiven R. Kaviju- Sedam navika najuspešnijih ljudi
• Džozefu O’Konor i Džon Sejmur – Uvod u NLP.

*NLP je skraćenica od Neuro-Lingvističko Programiranje. Zvanična definicija NLP-a glasi Istraživanje strukture našeg subjektivnog iskustva.